RECENSIES:

 

Maximum R&R march 1984:
    FRITES MODERN - Veel, Vet, Goor en Duur LP
This is a magnificent album, one of the best thus far in 1984.  First of all, the extraordinarily powerful sound whacks you across the face, then you realize how superb the band is and how well- crafted the songs are. Most are in the hook-filled fast- to medium- paced vein (like "Als je Haar. . ." and "1000 Aspirines"), but there are also a couple of adrenalin American-style thrashers (the satirical "U.S.A ." and "Bedankt") and some slower, older-style numbers (like "Een Droevig Verhaal"). 

    The potential hinted at on FRITES MODERN's earlier "6 Met" tape has been fully realized here.
(Jeff Bale)

 

OOR  november 2008:

 

UP oktober 2008:

 

TWENTSE COURANT TUBANTIA 21 september 2008:

 

ALKMAARS NIEUWSBLAD 17 september 2008:

 

PAROOL 17 september 2008:    ****

    Authentieke Nederpunk uit de periode van 1977 tot -pak hem beet- 1987 is vrijwel onvindbaar. De originele platen gaan op veilingsites voor astronomische bedragen van de hand, en de paar heruitgaves op cd die het levenslicht hebben gezien, zijn al even moeilijk te krijgen.
    De gemiddelde muziekliefhebber hoeft er niet héél rouwig om te zijn, want veel meesterwerken zaten er niet tussen. Daar staat een klein aantal platen tegenover dat het verdient gered te worden uit het moeras van de in eigen beheer uitgebrachte opnamen. Veel, vet, goor en duur, het albumdebuut van de Amsterdamse punkpopband Frites Modern is er daar één van. Het was dan ook goed nieuws toen bleek dat bijna 25 jaar na dato Veel, vet, goor en duur opnieuw is uitgebracht, ditmaal als download.

    De volledig in het Nederlands gezongen punkplaat is in die kwart eeuw nauwelijks verouderd. Muzikaal is de stap van Frites Modern naar bijvoorbeeld Green Day een piepkleine. En hoewel de download van vinyl gemasterd lijkt is de geluidskwaliteit meer dan acceptabel. Energiek, urgent en opzwepend: VVG&D is één van de leukste Nederlandstalige platen aller tijden. (Jerry Goossens)

 

REVOLVER september 2008:  *****

 

WOAMM  september 2008:

    Het is moeilijk te vatten dat dit kristalharde punkwerk aan het verloren geraken was. Het kan naast het beste Engelse werk staan uit dezelfde periode. Het is even agressief, snel en antimaatschappelijk als zijn counterparts. Gelukkig nu terug opgediept van onder het stof, kan het gelden als een voorbeeld van wat punk behoort te zijn. Dat het geheel in Nederlands is, stoort absoluut niet, maar heeft wel bijgedragen aan zijn tot hiertoe relatieve onbekendheid. Indien U er nog nooit van gehoord had is dit werkje absoluut zijn download waard. Je kan bezwaarlijk zeggen dat we heden ten dagen in punksferen verkeren, maar dit is het beluisteren waard vanwege zijn ruwe, ongepolijste en gedreven sound. Dat voor de cover een Belgische frituur werd gekozen, spreekt voor zich. Ze zijn Veel, Vet, Goor en Duur en bij hoge uitzondering te vreten zoals bovenstaande.

 

IJmuider Courant / Leidsch Dagblad / Noord Hollands Dagblad / Haarlems Dagblad / Gooi- en Eemlander   22 augustus 2008

    Frites Modern smaken lekker als vanouds. In het Amsterdamse jeugdhonk Oktopus voltrok zich begin jaren tachtig een mini-eruptie van punkbands en new romantics. Eén van de, tot op de dag van vandaag, internationaal gevierde bandjes is Frites Modern rond zanger-gitarist Arjan Boonacker. Op zijn initiatief is het niet meer verkrijgbare vinylalbum "Veel, Vet, Goor en Duur" opnieuw uitgebracht.
Het tempo ligt nog immer onveranderlijk hoog, de drie, vier akkoorden zijn veelal dezelfde en toch verveelt Frites Modern geen moment. Is dit jeugdige overmoed?
Pure adrenaline? Mazzel? Of een combinatie daarvan in samenhang met het ongrijpbare 'beeld van een tijd'? Frites Modern is in tegenstelling tot veel andere bandjes uit dezelfde periode nooit ontbonden. Alleen al daarin schuilt de hoop op het onbereikbare. De eeuwige jeugd?

 

Remco Daalder in "Desmet live" over Frites Modern bij de presentatie van zijn boek "Grafherrie"